Pages

My 2nd pregnancy journey

Bismillahirahmanirahim..

Saat entry ni di tulis adik baby alhamdulillah dah berumur 20 minggu 5 hari dlm perut ibu..mmg xsangka..how times flies.masa mula2 ibu dpt tahu mengandung ibu check sendiri.bila nampak dua line ibu nangis.xsangka Allah bg ibu peluang utk bawak zuriat papa dlm perut ibu sekali lg.

Masa mengandungkan kakak zafra,ibu sgt gagah.boleh g keje.makan breakfast pastu lupe nak makan ape sampai balik umah nenek last2 minx nenek goreng telur makan dgn nasi panas2.sedapnyeee..kakak zafra mmg senang nak jaga masa dlm perut.mungkin kakak paham papa selalu xde masa tu.n nampak sgt ibu bukan ibu yg baik asik pikir keje keje keje.sian kakakπŸ˜‚

Tapi pengalaman mengandungkan adik baby totally xsama dgn kakak.mmg masa pregnant kakak dulu ibu xboleh minum susu langsung.tapi susu jela.mmg ibu risau.ibu takut anak ibu kurang calcium disamping ibu takut kulit kakak akak jadi kulit papa.😭😭tp bak kata doc mohan kalau anak negro minum satu kilang susu pon kalau dah genetik kulit macam tu kita xboleh tukar.terus ibu happy dan xpandang susu langsung time tu.hehe.

Tapi adik baby bukan takat xboleh minum susu.xboleh makan telur.cheese.dan suma bende yg ada kene mengena dgn susu.minum teh susu pon ibu boleh muntah satu hari.walaupun ibu suka makan telur tapi ibu tahan jela perasaan tu utk adik baby.doc ckp pregnant kali ni mmg ibu totally lactose intolerent .ape die ? Dah besar jd doc nanti adik tahu ok.

Selain alahan pd susu.adik gak sgt suka makan makanan jepun.korea.n arab.ni mmg beza dgn kakak.kakak dulu sgt suka makanan india.ingt lg dulu waktu weekend kalau ibu keje papa akan singgah kat kedai depan kuil tu n weols akan breakfast sama2 tosai.tp kalau adik baby ibu akan muntah sepanjang hari.πŸ˜‚πŸ˜‚.kemain adik anti dgn india food eh.jgn lupe awak tu half indian😜

Adik baby gak sgt suka makan pedas.satu hari kalau xkene cili padi adik akan dera ibu muntah lg sepanjang hari.kdg2 ibu pon confuse.sbb kdg2 ibu akan cincang almost 10 batang cili padi n gaul dgn nasi.satu sifat yg totally different dgn kakak yg mmg xtahan pedas langsung.

Tapi mcm mana pon upside down dunia ibu masa mengandungkan anak2 ibu.ibu still rasa bersyukur.kadang2 bila ibu rasa down bila satu hari dok muntah2 tapi  cepat2 ibu istigfar.sbb atleast ibu diberi peluang utk mengandungkan anak papa.

Mcm mana pon different perangai kakak n adik nanti.dua2 anak ibu.xkisahla senang ke susah.dua2 ibu sayang.ibu harap kakak n adik akan sentiasa sayang menyayang sampi bila2 ok.jgn gado2.be nice.be humble .ibu akan tetap sayang kalian berdua sampai bila2.xoxo😘

Thank you sudi baca.😁

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © farhana azeruddin | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in